NSF-logo

1. Tyristrand Speidergruppe

...Et frikvarter i livet....

Speidergrupper i Norge

 

 

Hovedside

Galleriet

Småspeider
Terminlister

Storspeider
Terminliste

Rover

Terminliste

Ledere

Foreldre

Gruppen

Kretsen

Speiding.no

Speiderbasen.no

Speiderbutikken

Grupper i Norge

Leikvinjar

Ringblad.no

 

 

 

Kanotur 2006

      

Fredag den 1. september dro 49 speidere på kanotur til Fjorda.

10 speidere fra Hole og speidere fra Jevnaker, Hønefoss. Tyristrand møttes på Jevnaker fredag, før vi kjørte opp til Fjorda via vestsiden av Randsfjorden og opp til Haukfjorden. Speidere fra Nes i Ådal kom fra Vestland kanoutleie.

Fjorda er et padleparadis som befinner seg mellom Randsfjorden og Sperillen og består av masse øyer og holmer.

Vi fikk etter hvert satt de 23 kanoene på vannet, begynte padleturen mot Ålbogan der vi skulle ha leirplass. Ålbogan er en av de plassene som ligger nærmest parkeringen på Hauken med fast bålplass og utedo. Der satte vi opp lavvoer og småtelt. Det ble bål, matlaging, lek  og småprat ut til de sene nattetimer.

Lørdag våknet vi tidlig til strålende solskinn, vi fikk i oss en god frokost før vi satte oss i kanoene og la ut på dagens tur. Turen gikk mellom små øyer og gjennom trange kanaler, en del steder måtte speiderne ut av kanoen og dra kanoen gjennom myra med vann til knærne. og gjennom myrer og siv ned til Storholmen. Vel fremme på Storholmen ble det lunch og bading, og noen fikk tid til litt fisking. På veien tilbake padlet vi mot Overdragsla der vi festet kanoene sammen og heiste "seil". Med disse farkostene seilet vi nesten tilbake til leirplassen i en heftig regatta der alle knep ble brukt for å vinne. Underveis fikk vi et kraftig regnvær med tordenskreller sli at alle var våte til skinnet. Etter en stund klarnet det opp igjen og vi grillet og koste oss. Med ny energi i kroppen ble det mer bading, fisking og kanoleik. Det ble leirbål med konkurranser og sang før de fleste krabbet i soveposene. Noen speidere dro ut på spennende nattpadling i de sene nattetimer.

I løpet av natten begynte det å styrtregne, noen hadde fått våt sovepose når de våknet på morgenen. Det ble frokost i teltene og pakking av vått utstyr før vi satte kursen mot parkeringen igjen i øsende regn.

Link til bilder fra turen.

Ønsker du kopi i bedre kvalitet så ta kontakt med redaktøren.

  Har du kommentarer eller noe du vil vi skal skrive om så send det til redaktøren.  Ansvarlig redaktør Bjørn Holen